Doprava od GLS zdarma při nákupu nad 499 Kč

Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího

Neohodnoceno
90 Kč

Zvolte variantu

Detailní informace

Stav: Použité zboží - jako nová
Skladem (1 ks) EAN: 9788072493043
90 Kč

Detailní popis produktu

21. října 1919 se na oslavu prvního výročí samostatnosti Československé republiky jako polévka podával hovězí vývar v šálku. 28. dubna téhož roku se v Obecním domě koná hostina generála Pelléeho. Hlavním jídlem je Anglická svíčková jemně obložená. 11. července 1929 je na zámku v Lánech zámecké Déjeneur. Podává se mimo jiné Telecí jazýček po zahradnicku. Telecí i hovězí má své místo na těch nejnoblesnějších stolech první republiky a má ho tam i dnes. Vedle těch nejrůznějších způsobů přípravy telecího nebo hovězího však určitě zvítězí svíčková. Vedle Richelieu, Colbert, Wellington nebo Dubarry vítězí však určitě Svíčková na smetaně. Na másle lehce osmahnuté, na kolečka nakrájené petržel, mrkev, celer a cibule, několik zrnek pepře, nové koření a kůra z půlky citronu, bobkový list, snítka tymiánu, na kostičky nakrájená slanina, trocha octa a trocha polévky. Svíčkovou pak v této společnosti dušenou do měkka vyjmeme a šťávu pak zahustíme kyselou smetanou a trochou rozkloktané hladké mouky. Hotovou omáčku pak zjemníme kouskem čajového másla. Věříme, že se nám těmito několika řádky povedlo navodit atmosféru prvorepublikové noblesy, a proto vám přejeme trochu inspirace z receptů této knihy a nakonec vám i všem vašim hostům slavnostní dobrou chuť.

Doplňkové parametry

Kategorie: Křížovky, Použité zboží - jako nová
Autor:
Nakladatel: COLUMBUS spol. s r.o.
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Rozměr: 21,2 x 15,0 x 2,4 cm
Počet stran: 340
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7249-304-3
EAN: 9788072493043
Jazyk: čeština

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola